Välkomna till Catthults Hästverksamhet!

 

Catthults Hästverksamhet startades med målet att hjälpa fler människor att må bättre och känna ro tillsammans med djuren och sig själva. 

Till största del kommer vi hålla till i de vackra småländska skogarna runt Stall Sonakull. 

 

Vi som driver verksamheten heter Cathrine (Catte) och Anton Karlsson och här kommer en presentation av oss. 

 

Cathrine (Catte)

I hela mitt liv har jag haft ett stort intresse för både djur och människor och har alltid haft en dröm om att få dela med mig till andra av den glädje som djuren ger mig varje dag. Hästarna har alltid varit en stor del av mig. Jag var redan som liten en galen hästtjej som cyklade land och rike runt bara för att borsta en häst. Min första egna häst köpte jag när jag var 18 och han bor hos mig än idag.

När jag blev 18 tog jag även mitt första kontaktpersons uppdrag via socialtjänsten och har där igenom fått följa många härliga männislor.

Jag märkte snabbt att stallet var en viktig plats för många barn och ungdomar. Att många samtal blev lättare i hästens närvaro.

2015 började jag arbeta som behandlare inom öppenvården på socialtjänsten men har alltid känt att jag vill involvera djuren i mitt arbete. Därför tog jag äntligen chansen under 2022-23 att utbilda mig på Wången inom HUA, Hästunderstödda aktiviteter och äntligen kan min dröm gå i uppfyllelse.

Jag hoppas att jag ska kunna nå ut till ännu fler människor genom denna verksamheten och sprida positiv energi tillsammans med hästarna.

Anton

Sen barnsben har jag alltid haft ett stort intresse för djur och natur. Jag har aldrig kunnat svara på om jag är hund eller kattmänniska då jag vill ha båda.

Under sensommaren 2018 träffade jag Catte och det är inte av en slump som mitt hästintresse startade då med. Från att gå till att aldrig haft med hästar att göra fick jag en snabbutbildning rakt in i hästvärlden och sen var jag fast. Under åren har jag testat allt från körning till hoppning. Jag märkte snabbt att det fanns ett sorts lugn i hästarnas närvaro som speglar av sig till en själv. 

Då jag inte fått säga att Cattes tidigare hästar är mina tog jag chansen under 2022 och skaffade mig en egen häst och nu kan även jag titulera mig som hästägare.

Tillsammans med Catte kommer jag driva denna verksamheten vid sidan av mitt jobb som säljare.

Jag ser fram emot att träffa härliga människor under resans gång och kunna dela kunskap samt upplevelser tillsammans med er och hästarna. 

Sara

Vid er bokade aktivitet finns det stor chans att ni även får träffa vår älskade Sara. Hon ställer upp i alla väder och är en viktig del i      Catthults-familjen. Hon har ett stort hjärta till alla sorters djur och detta märks så fort hon sätter sin fot i stallet. 

Efter all hjälp hon gett oss genom åren är vi snart skyldiga henne en häst. 
När Sara finns med på plats är hon antingen den som leder turridningen eller den som håller ställningar sist i ledet. 

Vid frågor går det att komma i kontakt med oss via sms och mejl så återkommer vi så snart vi kan.

Mail: info@catthult.se

www.catthults.se

CATTHULTS HÄSTVERKSAMHET
sv_SE